ingrediënten
250 g risoni
100 g feta verkruimeld
1 middelgrote rode ui
2 middelgrote courgettes
2 rode paprikas
1 teentje knoflook
1/4 kopje olijfolie
2 el citroensap
2 el geroosterde pijnboompitten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de groenten. Meng de ui, paprika, courgette, knoflook en 1 eetlepel olie in een kom, breng op smaak met zout en peper en leg ze op de bakplaat. Grill tot ze gaar zijn (ongeveer 30 minuten). Kook de risoni volgens de bereidingswijze. Voeg citroensap, feta, de geroosterde groenten en de rest van de olie toe aan de risoni. Meng het geheel voorzichtig. Serveer gegarneerd met pijnboompitten.
Eet smakelijk - Kali oreksi!
Variatietip:
Lekker met Griekse tomatensaus en keftedakia (Griekse gehaktballetjes).
Gerelateerde recepten
Ontdek de lekkerste recepten, lees leuke blogs over Griekenland en de Griekse keuken en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!