ingrediƫnten
300 g pastitsio
300 g GRK tomatensaus
300 g rundergehakt
3 el boter
3 el bloem
0,5 l melk
1 ei
1 kopje geraspte kaas
peper zut en nootmuskaat naar smaak
Bereiding
Kook de pastitsio volgens bereidingswijze. Bak het gehakt rul en voeg de tomatensaus toe. Vet een ovenschaal in en verdeel de pasta met peper, zout, nootmuskaat, geraspte kaas en roer door. Giet het gehaktmengel over de pasta en goed verspreiden.
Maak daarna de bechamelsaus door de boter in een pan te smelten en daarna al roerend het meel en de melk toe te voegen. Breng op smaak met peper, zout nootmuskaat en geraspte kaas. De pan van het vuur halen en het ei erdoor roeren. Giet de saus over het gehaktmengel en zet in een voorverwarmde oven (200 graden). De pastitsio is gereed als de bechamelsaus een mooie kleur heeft (30 tot 40 minuten).
Eet smakelijk - Kali oreksi!
Gerelateerde recepten
Ontdek de lekkerste recepten, lees leuke blogs over Griekenland en de Griekse keuken en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!