ingrediƫnten
500 g GRK Risoni
200 g kipfilet
400 g cherry tomaatjes, gehalveerd
1 grote rode ui
1 rode ui
200 g feta
Iliada olijfolie
Halve limoen
peper en zout
verse blaadjes basilicum
Bereiding
Risoni salade | 4-6 personen
Snijd de kipfilet horizontaal doormidden. Mix de olijfolie, zout en peper, limoensap en giet over de kipfilets. Laat de kip gedurende 10 min marineren. Kook de risoni volgens bereidingswijze. Snijd ondertussen de rode ui, paprika, halveer de cherry tomaatjes en snijd de feta in kleine blokjes.
Bak de gemarineerde kip in een hete grillplan tot het gaar is en laat daarna ongeveer 10 min rusten. Snijd daarna ik kleine reepjes. Om de Griekse salade te maken, combineer je alle ingrediƫnten. Maak het af met verse basilicum, een beetje extra peper en zout, en een scheutje olijfolie!
Kali Oreksi!
Combinatietip:
Combineer met brood, dolma's, kalamata olijven en reuzenbonen voor een echte Griekse mezze tafel.
Gerelateerde recepten
Ontdek de lekkerste recepten, lees leuke blogs over Griekenland en de Griekse keuken en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!