ingrediënten

4 pita's (mini)

300 g gehakt

40 g GRK Griekse gehaktkruiden (mix)

60 ml water

1 el olijfolie

1 rode ui

Halve komkommer

1 rode paprika

Feta verkruimeld naar smaak

Oregano en tijm naar smaak

Voor de tzatziki

45 g tzatziki basis

500 g Griekse yoghurt

Halve komkommer

Bereiding

Meng 40 g gehaktmix voor keftedakia met 60 ml water. Voeg het gehakt en 1 eetlepel olijfolie toe aan het mengel en mix het geheel met de hand. Verdeel in 4 gelijke porties van ongeveer 10 cm doorsnede.

Verhit de grillpan en gril de burgers in 10 min gaar. Keer halverwege om. Snijd de paprika en ui in dunne plakjes en voeg toe aan de burgers. Snijd de helft van de komkommer in dunne plakjes. De ander helft is later voor de tzatziki. Plaats ondertussen de pita’s in de broodrooster op de heeste stand.

Meng de basis voor tzatziki met de Griekse yoghurt. Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Rasp slierten van de komkommer en meng naar smaak door de tzatziki.

Snijd de pita’s open en doe op elke burger, paprika, ui, 3 plakjes komkommer en 1 el tzatziki, Serveer de burger met feta, oregano en tijm naar smaak.

Eet smakelijk - Kali oreksi!



Gerelateerde recepten

Ontdek de lekkerste recepten, lees leuke blogs over Griekenland en de Griekse keuken en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!