ingrediënten
4 pita's (mini)
300 g gehakt
40 g GRK Griekse gehaktkruiden (mix)
60 ml water
1 el olijfolie
1 rode ui
Halve komkommer
1 rode paprika
Feta verkruimeld naar smaak
Oregano en tijm naar smaak
Voor de tzatziki
45 g tzatziki basis
500 g Griekse yoghurt
Halve komkommer
Bereiding
Meng 40 g gehaktmix voor keftedakia met 60 ml water. Voeg het gehakt en 1 eetlepel olijfolie toe aan het mengel en mix het geheel met de hand. Verdeel in 4 gelijke porties van ongeveer 10 cm doorsnede.
Verhit de grillpan en gril de burgers in 10
min gaar. Keer halverwege om. Snijd de paprika en ui in dunne plakjes en voeg
toe aan de burgers. Snijd de helft van de komkommer in dunne plakjes. De ander
helft is later voor de tzatziki. Plaats ondertussen de pita’s in de broodrooster op
de heeste stand.
Meng de basis voor tzatziki met de Griekse
yoghurt. Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Rasp slierten van de
komkommer en meng naar smaak door de tzatziki.
Snijd de pita’s open en doe op elke burger, paprika, ui, 3 plakjes komkommer en 1 el tzatziki, Serveer de burger met feta, oregano en tijm naar smaak.
Eet smakelijk - Kali oreksi!
Gerelateerde recepten
Ontdek de lekkerste recepten, lees leuke blogs over Griekenland en de Griekse keuken en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!